Начин на приготвяне
Първо си приготвяме крема за тортата. Към жълтъците добавяме захарта и ванилията и разбиваме.
В 50 мл от прясното мляко разтваряме царевичното нишесте и го добавяме към жълтъците и разбиваме енергично пак.
Останалото прясно мляко до 1 л го затопляме на котлона и към него добавяме разбитите жълтъци на тънка струя, като бъркаме постоянно.
Накрая добавяме кравето масло и пак разбъркваме.
Така получения крем ще използваме за нашата бишкотена торта.
Потапяме всяка една бишкота в студено прясно мляко и редим първи ред в тава с махащо се дъно. Отгоре сипваме половината крем.
Върху крема редим ред нарязани смокини.
След това поставяме още един ред от потопени в прясно мляко бишкоти и отгоре сипваме останалия крем.
Заглаждаме тортата със смокини и поставяме в хладилник.
Накрая отгоре украсяваме със останалите смокини и настърган шоколад.
Да ви е сладко с тази бишкотена торта със смокини!