Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб в хлебопекарна»Хляб с 2 вида брашно в хлебопекарна

Хляб с 2 вида брашно в хлебопекарна

Хляб с 2 вида брашно в хлебопекарна
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4
"Замесете този чудесен хляб с два вида брашно с помощта на хлебопекарната"

Необходими продукти

  • суха мая - 10 грама
  • пълнозърнесто брашно - 300 грама
  • брашно - 300 грама
  • ленено семе - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 320 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете течните съставки в купата на хлебопекарната. Добавете захарта и солта.

Отделно пресейте обикновеното брашно, след което го смесете с пълнозърнестото.

Прибавете двата вида брашно в купа. Сипете семената, а накрая добавете и маята.

Включете на програма месене, втасване и печене.

В този случай е използвана програмата за френски хляб. Така хлябът в хлебопекарна е още по-вкусен.

Хлябът с 2 вида брашно в хлебопекарна е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: