Тиква с вино

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак6301
15/01/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо451
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 1 малка, изчистена от семките, и на тънки филийки нарязана
  • зехтин - 2 с.л.
  • розмарин - 1 с.л. + малко за украса
  • масло - 6 с.л.
  • лук - 2 глави, обелени
  • бяло вино - 1/2 чаша (125 мл)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бисквити - 2 бр. солени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се загрява фурната на 200 градуса. Тавата се постила с восъчна хартия, покрива се с приготвената вече тиква и се поръсва със зехтин.

В малка тенджера се разтопява маслото на средно умерен огън. Добавя се и лукът, който се запържва около 5 мин. Изсипват се и виното и захарта и се държи на котлона още около 5 - 10 мин.

Тиквата се подрежда в чиния за сервиране и се добавят лукът, солта и черният пипер. Поръсва се с натрошените бисквити и розмарина за украса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар