Тестени раковини със сирене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
75
72
08/12/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо594
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 200 градуса. В голяма тенджера се сваряват раковините в подсолена вода, докато станат готови. Изцеждат се и се оставят да изсъхнат върху кухненска хартия. В голяма купа се разбърква рикотата, зелените подправки и зехтина.

Добавя се солта и черният пипер. Като използвате лъжица, напълнете раковините със готовата смес. Спанакът се бланшира за 1 минути във вряща вода, след което се нарязва на ситно. В голям тиган с 1 с.л. масло се добавят сметаната, спанакът и щипка сол.

Държи се, докато сметаната започне да образува мехурчета. Сместа се прехвърля в огнеупорен съд, като върху нея се подреждат напълнените раковини. Поръсва се с останалото масло и пармезана. Пече се 10 мин, или докато раковините се оцветят в златисто.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар