Начин на приготвяне
Пригответе сироп за страхотното Тирамису. Сипете съставките за него в тенджера и ги затоплете на високи градуси.
Намалете котлона и оставете да се сгъсти, бъркайки. Сипете го в купа, в която ще можете да топите бишкотите.
Крема за тортата с кафе пригответе като разделите белтъци и жълтъци. Разбийте жълтъците със захарта и коняка на водна баня. Оставете настрани и разбийте белтъците със солта.
Отделно разбийте сметаната. Смесете белтъците, жълтъчения крем и маскарпонето.
Наредете ред сиропирани бишкоти на дъното на форма или тава. Покрийте с крем. После пак бишкоти, крем до изчерпване. Трябва да завършите домашната торта с крем.
Поръсете с какао или шоколадови стърготини. Приберете класическото тирамису с вкус на Италия в хладилник да стегне.