Начин на приготвяне
Изберете по-тумбести и гладки домати за рецептата. Трябва да се добре узрели, но не меки.
Измийте, отрежете капаче в горната част и издълбайте вътрешността с лъжица, оставяйки месестата част по стените.
В купа намачкайте сирената с белтъка и добавете копъра, счуканите скилидки чесън и накълцания магданоз.
По желание може да си увеличите плънката на доматките, в зависимост колко голяма е кухината в доматките и колко могат да поберат в коремчетата си.
Също така може да замените синьото сирене с козе или друго ароматно сирене.
Напълнете кухините със сирената и отгоре сложете по малко масълце.
Застелете тавичка с алуминево фолио, по-голямо парче, за да излизат краищата му.
Намазнете го и подредете доматите със сиренце един до друг. Захлупете с капачетата и завийте със излизащите краища на фолиото.
Печете така 15-18 минути на 200 градуса, а после отвийте фолиото, поръсете със зехтин и допечете до желан от вас загар, по-препечени или или по- меки и сочни- както предпочитате.
Пълнените домати със сирене на фурна са чудесно, леко предястие. Те могат да се консумират топли или изстинали.
Сервирайте ги с поръска от още зехтин и капки балсамова редукция.
Добър апетит!