Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лимецов кекс с ябълки

Лимецов кекс с ябълки

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Лимецов кекс с ябълки
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Насладете се на уникалния вкус на този лимецов кекс с ябълки"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • брашно от лимец - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакет
  • ябълки - 2 бр. малки
  • канела - 1/2 ч.л.
  • филиран бадем - за поръсване
  • кафява захар - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета. Половин ябълка нарежете на тънки резени.

Разбийте яйцата със захарта и ванилията за няколко минути.

Прибавете киселото мляко и олиото и отново разбъркайте.

Пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете на части към сместа.

Накрая добавете ябълките, нарязани на кубчета, и по желание малко канела.

Намажете малка форма за кекс с олио и изсипете сместа.

Отгоре наредете резените ябълка, като леко ги притиснете навътре.

Поръсете с лъжица кафява захар и филмиран бадем и сложете кекса с ябълки да се пече в предварително загрята фурна на 170 °C за 40 минути до суха клечка.

Лимецов кекс с ябълки има уникален вкус и аромат.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: