Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко бутче с пресни картофи и зелен лук

Агнешко бутче с пресни картофи и зелен лук

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Новак
1552718
Агнешко бутче с пресни картофи и зелен лук
Снимка: Gergana Tsvetanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
265 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • джоджен - 1 връзка
  • агнешко бутче - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • подправка за месо - ориенталска
  • масло - 3 - 4 с.л. разтопено
  • картофи - 1 кг пресни
  • кимион
  • вегета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте агнешкото бутче с мекото масло и ориенталската подправка - тя включва микс от червен и черен пипер, куркума, сол, чесън, ким, кимион, риган.

Измийте картофите, а по-едрите нарежете на 2. Овкусете ги с подправките и разбъркайте много добре.

Сипете пресните картофи на дъното на тавата. Отгоре сложете бутчето. Нарежете джоджена и лука, покрийте месото добре.

Сложете фолио за печене върху тавата.

Печете агнешкото на умерена фурна 3-4 часа. Накрая махнете фолиото и печете до апетитен загар на месото и картофките.

Агнешкото бутче с пресни картофи и зелен лук е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: