ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Великденски сладки с пълнеж

Великденски сладки с пълнеж

Великденски сладки с пълнеж
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
03/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
30

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасете содата в киселото мляко, изчакайте да шупне.

Прибавете останалите продукти и постепеннно замесете меко и пухкаво тесто. Оставете да почине за кратко.

След това разделете готовото тесто на малки топченца. В средата направете малка дупчица, в която се слагат по няколко резена сушени боровинки.

Слепете краищата на тестото, за да се затвори дупчицата. Оваляйте отново до получаване на топче.

Намазнете тава за печене и наредете великденските сладки, като оставяте разстояние между тях.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете сладките до готовност - около 15 минути.

Великденските сладки с пълнеж са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: