Начин на приготвяне
Стоплете прясното мляко, добавете маята, захарта и оставете да се активира. Брашното пресейте.
Отделете белтъка от жълтъка. Добавете белтъка в съда на миксера, към него прибавете олиото и солта и разбъркайте с бъркалките за тесто. Добавете маята. На части сипете брашното.
Щом сместа се сгъсти, доомесете на ръка тестото за пица. Оставете да втаса в намазнена купа.
После разделете на 2 топки. Едната трябва да е малко по-голяма.
Намазнете тава. Разточете малката топка с формата на тавата, в която ще печете домашната пица. Сложете в тавата.
Другата топка разточете в по-големи размери. Намажете кората в тавата с доматено пюре. Наредете нарязания на филийки колбас, после чушките и поръсете лук.
Наредете и топеното сирене, нарязано на парченца. Сложете отгоре втората кора и хубаво притиснете затворената пица.
Намажете я с разбит жълтък. Поръсете със сусамово семе.
Печете неустоимата затворена пица с богата плънка и сервирайте.