Начин на приготвяне
В голяма купа изсипете 150 мл топло прясно мляко и добавете 2 с.л. грис, 2 с.л. захар и маята. Разбъркайте всички продукти заедно, покрийте съда и ги оставете така за около 20 минути.
Настържете ябълките на едро ренде и ги добавете към вече шупналата мая заедно с киселото мляко, останалото прясно мляко, захарта и разтопеното масло.
Изсипете гриса на порции при непрекъснато бъркане, а накрая и пресятото какао. Разбъркайте добре.
Прехвърлете сместа в тава върху хартия за печене, хубаво я загладете и я оставете така за около 60 минути.
Печете я след това за около 30 минути в предварително загрята на 180 °C фурна.
През това време пригответе шоколадовата глазура - смесете начупения шоколад с маслото и млякото и ги разтопете до получаване на еднородна смес.
Залейте с нея шоколадовия сладкиш и го оставете настрана за няколко часа.
Насладете се на този разкошен шоколадов сладкиш с грис и ябълки.
Да ви е сладко!