Уникален черешов кейк

Уникален черешов кейк
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Започнем ли този черешов кейк, няма спиране"

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.чаши
  • череши - 1.5 ч.ч.
  • течен шоколад - 150 грама
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • масло - 60 грама
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • ромова есенция - 1 капсула
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • какао - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте черешите и отстранете костилките им.

Разбийте яйцата със захарта до получаване на хубав пухкав крем. Добавете размекнатото масло и след кратко разбъркване прибавете и киселото мляко с угасената в него сода.

Сипете есенция и на части добавете предварително пресятото с бакпулвера и какаото брашно.

Когато сместа стане хомогенна, може да добавите и течния шоколад.

Подгответе форма за печене и сипете вътре сместа. Отгоре наредете черешките.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете плодовия сладкиш до готовност.

Извадете и охладете сладкиша, поръсете с пудра захар и сервирайте.

Уникалният черешов кейк е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: