Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Въздушен Японски Кекс

Въздушен Японски Кекс

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Въздушен японски кекс, който си мечтаем да разрежем бързо, бързо"

Необходими продукти

  • брашно - 200 грама
  • яйца - 7 броя
  • захар - 250 грама
  • мед - 80 грама
  • прясно мляко - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и разтворете в него меда. Пресейте брашното и оставете яйцата на стайна температура за поне час.

Подгответе ринг за торта с откопчаващи се стени и диаметър 22 см. Сложете хартия за печене.

Фурната загрейте на 175 градуса.

Чукнете яйцата в купата на кухненския робот. Включете на четвърта степен и започнете да разбивате. На части добавете захарта и бъркайте до получаване на хубав пухкав крем.

Налейте половината от млякото и брашното, разбъркайте много добре.

На части добавете и останалото мляко и брашно, отново бъркайте.

Сипете сместа в подготвената форма и сложете в загрятата фурна за 10 минути.

Намалете градусите на 160 и печете японския кекс още половин час. Изключете фурната и оставете кекса вътре за още 10 минути.

Извадете и леко тупнете тавата в кухненския плот - така въздухът от кекса ще излезе.

Изчакайте малко и извадете готовия кекс. Поръсете го с пудра захар и поднесете.

Въздушният Японски Кекс е страхотен!

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пухкав домашен кекс, класическия обикновен кекс или този сочен ябълков кекс.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: