Начин на приготвяне
Затоплете леко прясното мляко и разтворете в него меда. Пресейте брашното и оставете яйцата на стайна температура за поне час.
Подгответе ринг за торта с откопчаващи се стени и диаметър 22 см. Сложете хартия за печене.
Фурната загрейте на 175 градуса.
Чукнете яйцата в купата на кухненския робот. Включете на четвърта степен и започнете да разбивате. На части добавете захарта и бъркайте до получаване на хубав пухкав крем.
Налейте половината от млякото и брашното, разбъркайте много добре.
На части добавете и останалото мляко и брашно, отново бъркайте.
Сипете сместа в подготвената форма и сложете в загрятата фурна за 10 минути.
Намалете градусите на 160 и печете японския кекс още половин час. Изключете фурната и оставете кекса вътре за още 10 минути.
Извадете и леко тупнете тавата в кухненския плот - така въздухът от кекса ще излезе.
Изчакайте малко и извадете готовия кекс. Поръсете го с пудра захар и поднесете.
Въздушният Японски Кекс е страхотен!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пухкав домашен кекс, класическия обикновен кекс или този сочен ябълков кекс.