Начин на приготвяне
Смесете в голяма купа сухите съставки и към тях прибавете течните.
Разбъркайте сместа и я разделете на три части.
Изпечете всяка една поотделно за около 20 минути на 180 °C. Оставете блатовете за тортата да се охладят.
Загрейте в малка тенджера сметаната, махнете я от огъня и сложете шоколада в нея.
Бъркайте, докато се стопи - оставете сместа да се охлади и я разбийте с миксер до получаване на пухкав крем.
Сложете един блат подходящ поднос, сиропирайте го с бейлиса и го намажете с крема.
Продължете по същия начин да редите шоколадовата торта до изчерпване на количествата - намажете я цялата с крема.
Домашната торта с шоколадов ганаш и бейлис е много вкусна.