Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребърца»Агнешки котлети с нектар от кайсии

Агнешки котлети с нектар от кайсии

IlariaIlaria
Новак
59762531
Агнешки котлети с нектар от кайсии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешки котлети - 2 кг котлети с ребра
  • нектар - 500 мл от кайсии
  • брашно - 100 г
  • сметана - 250 мл готварска
  • олио - 300 мл
  • бахар - 1 щипка
  • карамфил - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките котлети се начукват лекичко. Посоляват се от двете страни. Черният пипер се смесва с бахара, карамфила. С половината смес се овкусява месото, след което се овалва в брашно и се изпържва в сгорещеното олио.

В отделен съд се смесват сметаната и нектарът. Подправят се другата половина черен пипер, карамфил и бахар. Получената смес се кипва на тих огън и се вари около 10 минути.

Пържените котлети се заливат със соса. Гарнират се по избор с броколи или картофено пюре.

Агнешки котлети с нектар от кайсии по турска рецепта.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: