Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура по турски

Ципура по турски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Ципура по турски
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ето с какви подправки да овкусим нашата ципура"

Необходими продукти

  • ципура - 2 бр.
  • лимони - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • фолио
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурите ги почистваме добре, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги намазняваме с олио.

Вземаме си фолиото и него намазняваме.

Поставяме всяка ципура в отделно фолио.

Нарязваме си лимона на тънки резени, като част от тях поставяме в коремчето заедно с магданоза.

Правим няколко разреза на всяка ципура, като и на тях поставяме резен лимон.

Завиваме добре всяка една ципура с фолио и поставяме да се пекат в загрята умерена фурна за 35 минути.

След като изтече времето, отвиваме фолиото и запичаме до желания резултат.

Поднасяме печената риба, като отвиваме фолиото, но не го премахваме, защото от самия лимон се получава сосче, което е много приятно за консумиране.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: