Карамелена баница

ЕленаЕленаНовак
04/01/2014
"Това е от онези баници, които се поднасят студени, а след това ядете, колкото ви позволява стомаха + още една порция "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 769
  • Преглеждания за месеца651
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете юфката заедно с маслото в загрята на 130 градуса фурна. Оставете я да се изсушава докато придобие златист цвят и стане хрупкава.

В загрят тиган сипете захарта и бъркайте енергично до карамелизиране. Разстелете я в тава за печене и отгоре поръсете юфката.

В отделна купа разбийте яйцата, смесете ги с млякото, ванилията и захарта. Залейте юфката и печете в загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30-тина минути.

След като извадите баницата от фурната изчакайте 1 час, нарежете и я поднесете студена.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар