Гъска с прясно зеле

Наталия
Наталия
Новак
01/01/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 329
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • гъска - 1 бр.
  • зеле - 1 глава
  • лук - 2 - 3 глави
  • чушки - няколко люти
  • мас - 4 с.л.
  • лимонена киселина - 1/4 ч.л.
  • домати - 7 - 8 бр. + 1 с.л. пюре
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бульон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъската, измийте и я подсушете. Нарежете я на порции. Запържете месото в гореща мас от всички страни. Извадете ги и в същата мазнина запържете лука до омекване, след което сложете доматеното пюре и червения пипер.

Запръжката се разрежда с бульон или гореща вода, връщат се запържените порции месо и се варят на слаб огън. Разрежете зелката на четири и я нарежете на едри кубчета. Посолете го, претрийте с киселината, след което го прибавете към месото заедно с лютите чушлета.

Оставете да ври на слаб огън, докато месото и зелето почти напълно се сварят. Към тях прибавете едро нарязаните домати и всичко се прехвърля в тава и се запича на умерена фурна.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар