Начин на приготвяне
Сложете моцарелата и сметаната в блендер и ги смелете до получаване на гладка консистенция.
Изсипете сместа в тенджера и я загрейте до 90 °C.
Пригответе желатина според указанията на опаковката.
Сипете млякото, солта и пипера към горещата смес и я махнете от огъня.
Добавете желатина и разбъркайте добре.
Разпределете готовата сме в малки леко навлажнени купички и ги приберете за няколко часа, докато приготвената панакота стегне.
За соса намачкайте добре доматите в малка тенджера и ги разбъркайте заедно със захарта, солта, зехтина и пипера. Оставете го на котлона да се сгъсти.
Нарежете маслините на ситно и ги смесете с малко зехтин.
В друг съд смесете магданоза, орехите, останалия зехтин и малко сол.
Сипете малко от соса в чиния, сложете една панакота и отгоре я поръсете с двата дресинга.
Поднесете тази солена панакота за предястие на вашите гости.