Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и се нарязват на шайби. Тавичката за печене се намазнява и картофените шайби се нареждат, като леко се застъпват.
Поръсват се с малко сол, а отгоре се нареждат розичките броколи. Преди това броколите се слагат за минута- две в тенджера с вряща вода.
Изваждат се с решетъчна лъжица и веднага се потапят в студена вода. Това се прави за да запазят наситеният си зелен цвят. След това, както вече писах се нареждат върху картофите.
Беконът и топеното сирене се нарязват на кубчета, след което се разпределят между броколите. Ястието се поръсва със сол и черен пипер.
В купа се разбиват трите яйца заедно със сметаната. Прибавя се прясното мляко и сместа отново се разбърква, след което се излива в тавичката с останалите продукти.
Ястието се слага във фурната и се пече на 200 градуса докато започне да се зачервява леко.
Изважда се от фурната, поръсва се запеканката с настърган кашкавал и се допича още малко (докато се запече и разтопи кашкавалът).
Разкошно празнично предястие!