Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Класическа ципура по гръцки

Класическа ципура по гръцки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Класическа ципура по гръцки
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Само едни картофки липсват на тази вкусна рибка по гръцки"

Необходими продукти

  • ципура - 2 бр.
  • лимони - 1/ бр.
  • риган - 3 стръка
  • зехтин - за намазване
  • за соса
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 1/2 к.ч екстра върджин
  • риган - 2 стръка пресен
  • розмарин - 2 стръка пресен
  • босилек - 2 лист пресен
  • чесън - 1 бр. пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си и осоляваме ципурата.

Нарязваме си лимона на резени и ги поставяме в кухината с ригана.

Самата риба намазваме от външната страна със зехтин.

Гръцкия сос приготвяме като смесваме всички съставки, които съм написала по-горе и оставяме да престои, докато си печем рибата.

Включваме си фурната и оставяме да се загрее добре, след което си изпичаме рибата за около 20 минути на всяка страна.

Разбираме кога е изпечена, щом месото е непрозрачно.

След като е готова, поливаме класическата ципура по гръцки със соса и сервираме.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: