Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва с лимон и домати

Печена пъстърва с лимон и домати

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печена пъстърва с лимон и домати
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"А вие каква гарнитура бихте избрали за тази вкусна печена пъстърва?"

Необходими продукти

  • лимони - 1 бр.
  • пъстърва - 2 бр.
  • розмарин - 1/2 ч.л. сух
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • магданоз - 1/2 ч.л. сух
  • мащерка - 1/2 ч.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъстървата, не хвърляйте главата. Посолете навсякъде и заделете за момент.

В малка купичка смесете подправките и ги разбъркайте. Разрежете рибата от двете страни на няколко места, за да поставите там обелените скилидки чесън.

Лимона и доматите нарежете на филийки. Половината поставете в рибата, а другите върху нея.

Пригответе тава с хартия за печене, предварително намазнена. Полейте пъстървата с малко зехтин.

Печете рибата за половин час на умерена фурна.

Поднесете печената пъстърва с лимон и домати с подходяща гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: