Яхния със сливи и канела

25/11/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо468
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се запържва в мазнината. Добавя се нарязаният на ситно лук. Когато се задуши месото, се покрива със сините сливи, които предварително са накиснати и почистени от костилките.

Вари се на слаб огън, като сливите не трябва да се разкъсват. Когато месото е готово, сосът се сгъстява с брашното, което предварително се препича.

Преди да се свали от котлона, ястието се посолява и се слага канелата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар