Начин на приготвяне
За това вкусно и свежо фрикасе по гръцки може да ползвате както пилешко филе, така и месо от бутчета, обезкостени и без кожа.
Нарежете месото на хапки и го запържете до златисто в загрято олио и масло.
В купа смесете брашното, ригана и прясно изцеден лимонов сок. Разбъркайте добре до хомогенност. С тази смес полейте месото и прибавете сол и черен пипер на вкус, както и малко гореща вода.
Разбъркайте и оставете ястието да къкри на тих огън за 20 минути, докато леко се сгъсти.
През това време си приготвите картофеното пюре, което ще е гарнитурата към това ретро ястие.
Сварете картофите в подсолена вода до готовност. След това ги обелете и намачкайте на пюре.
Прибавете към горещите картофи маслото, за да се разтопи, и след това прясно мляко, както и подправките. Разбъркайте добре.
Сервирайте лимоненото фрикасе по гръцки топло с няколко топки картофено пюре.
Бързо, лесно и много свежо ястие, подходящо за лека вечеря или обяд.