Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Печено пилешко фрикасе по банкянски

Печено пилешко фрикасе по банкянски

Печено пилешко фрикасе по банкянски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Казахте, че не сте опитвали печено фрикасе и ние решихме да ни изненадаме с едно"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 к.ч.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • масло - 1 пакетче, краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с подсолена вода, в която сте пуснали кубчето бульон, сварете пилето, след което го обезкостете и го нарежете на ивички.

Задушете с половината масло измитите и нарязани на тънки филийки гъби, овкусени с черен пипер.

В друг съд запържете в останалото масло брашното до розово, налейте 2-3 к.ч. от бульона, бъркайте, докато сместа стане на кашичка, и веднага прибавете настърган кашкавал.

Като изстине кашата, прибавете месото, гъбите и разбитите жълтъци, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Накрая сложете разбитите на пяна белтъци (от тях сместа бухва) и печете ястието 15 мин. в умерена фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: