Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Лек боровинков кейк с извара

Лек боровинков кейк с извара

Лек боровинков кейк с извара
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Направо се топи в устата този толкова лек боровинков кейк"

Необходими продукти

  • извара - 2 ч.ч. безсолна
  • боровинки - 1 и 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 8 с.л. разтопено
  • яйца - 4 бр. на стайна температура
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • заквасена сметана - 1/4 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • лимонова кора
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта на пяна и към тях изсипете на тънка струя разтопеното масло.

Добавете изварата, заквасената сметана, лимоновата кора и ваниловия екстракт и разбъркайте добре всички продукти заедно.

Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете на порции при непрекъснато разбиване към сместа.

Изсипете готовата смес във форма с падащо дъно върху хартия за печене.

Разпределете отгоре боровинките и сложете плодовия сладкиш да се пече в предварително загрята на 180°C фурна за около 60 минути.

Извадете го, оставете го малко да се охлади и го поднесете в компанията на горещо кафе.

Лекият боровинков кейк с извара е много вкусен.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: