Яхния с фасул и булгур

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
227
27
220
01/04/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 232
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яхния с фасул и булгур, която не бива да пропускате!

Зрелият фасул се накисва предварително за 12 часа. Водата се изхвърля, налива се нова и след като кипне, отново се изхвърля.

Налива се нова вода и фасулът се сварява заедно с чушките, домата и подправките. Лукът се нарязва и се запържва в маслото заедно с булгура. Сместа се изсипва в тава.

Добавя се бобът и около литър от водата, в която се е варил. Яхнията с боб се пече във фурната, докато остане на мазнина. Когато е готова, яхнията на фурна се поръсва с лютия червен пипер.

Вкусна яхния с боб и булгур!

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар