Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с лук, домати и лимон

Печена скумрия с лук, домати и лимон

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Печена скумрия с лук, домати и лимон
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ето така се прави най-апетитната печена скумрия - с лук, лимон и домати"

Необходими продукти

  • домати - 1 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • скумрия - 2 бр.
  • сол
  • магданоз - 6 стръка
  • краве масло - 40 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете рибата. Лука обелете и накълцайте на филийки, разрежете на резени и лимона и домата.

В подходяща тава сложете олио. Поставете лука, после домата и лимона. Овкусете скумрията със сол и я сложете отгоре. Поръсете с магданоз и черен пипер.

Поставете масло на парченца отгоре.

Печете рибата на 220 градуса за 40 мин. с фолио, като в последните 10 мин. разгънете фолиото.

Поднесете печената скумрия с лук, домати и лимон с картофена гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: