Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки бутчета с печурки на фурна

Пуешки бутчета с печурки на фурна

Пуешки бутчета с печурки на фурна
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"И на вас много ще се усладят тези пуешки бутчета с гъбки"

Необходими продукти

  • гъби - 250 г
  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • риган - 3 щипки
  • ракия - 50 г домашна
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 500 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • салвия - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пуешките бутчета. Сложете ги в тенджера заедно с вода, сол, ракия и дафиновия лист.

Варете месото за час. Махайте пяната, която се образува. После отцедете и оставете да изстинат в тава с капак.

През това време почистете и нарежете гъбите. Подредете ги в тава при бутчетата. Овкусете с черен пипер и сол.

Сипете в купа салвията, олиото, ригана и бирата. Разбъркайте и залейте гъбите с пуешко.

Изпечете пуешките бутчета с печурки на фурна за 40 мин. на 200 градуса. Махнете капака и печете още 10 мин. на 180 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: