Кладница в буркани

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Кладница в буркани
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Ей така, да си имате кладница в буркани, с която да приготвяте много вкусни ястия"

Необходими продукти

  • гъби - 500 г кладница
  • вода - 200 мл
  • олио - 120 мл
  • оцет 100 мл
  • захар - 1 с.л.
  • марината
  • моркови - 3 бр. средни
  • чесън - 6 скилидки
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 20 зрънца
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бахар - 5 зрънца
  • мащерка - 2 стръка прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите кладница, нарежете ги на парчета и ги сложете да се варят с малко сол за около 20 минути.

Прецедете ги след това и ги сложете в студена вода.

Смесете подправките, олиото и оцета за маринатата в малка тенджера на котлона и добавете към нея след това за около 10 минути гъбите да се варят.

Настържете на едро ренде морковите и нарежете на тънки филийки чесъна.

Наредете гъбите в стъклени буркани - редувайте ги с чесъна и моркова.

Върнете маринатата на котлона да заври и залейте с нея гъбите в буркани.

Затворете ги с капачки и ги обърнете надолу.

Щом изстинат, съхранявяйте ги на хладно място.

Кладницата в буркани е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: