Салата от круши, синьо сирене и орехи

ИларияИлария
Новак
578
223
33
727
23/11/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 473
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • салата - 1/2 зелена „Айсберг”
  • марули - 1 бр.
  • рукола - 1 шепа
  • захар - 1 к.ч.
  • орехи - 50 г
  • круши - 3 бр
  • синьо сирене - 150 г
  • за дресинга
  • оцет - 2 с.л. балсамов
  • оцет - 2 с.л. винен
  • захар - 1 - 2 ч.л.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • вода - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелените салати се измиват много добре, подсушават се и се нарязват на ивици или се накъсват. Захарта се изсипва в сух съд и се карамелизира на тих огън.

Към нея се добавят едро натрошените орехови ядки и балсамовия оцет. Разбъркваме много добре, сваляме от котлона и оставяме сместа да се охлади. Втвърдената маса се нарязва на парчета и се смила в блендер.

Съставките за дресинга се разбиват енергично с тел. Зелената салата и крушите, нарязани на филийки, се смесват. Поръсват се с натрошеното синьо сирене и карамелизирани орехи и се заливат с дресинга.

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар