Салата от круши, синьо сирене и орехи

23/11/2013
Цветанка
отЦветанкаНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 221
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • салата - 1/2 зелена „Айсберг”
  • марули - 1 бр.
  • рукола - 1 шепа
  • захар - 1 к.ч.
  • орехи - 50 г
  • круши - 3 бр
  • синьо сирене - 150 г
  • за дресинга
  • оцет - 2 с.л. балсамов
  • оцет - 2 с.л. винен
  • захар - 1 - 2 ч.л.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • вода - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелените салати се измиват много добре, подсушават се и се нарязват на ивици или се накъсват. Захарта се изсипва в сух съд и се карамелизира на тих огън.

Към нея се добавят едро натрошените орехови ядки и балсамовия оцет. Разбъркваме много добре, сваляме от котлона и оставяме сместа да се охлади. Втвърдената маса се нарязва на парчета и се смила в блендер.

Съставките за дресинга се разбиват енергично с тел. Зелената салата и крушите, нарязани на филийки, се смесват. Поръсват се с натрошеното синьо сирене и карамелизирани орехи и се заливат с дресинга. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар