Начин на приготвяне
Левурдата се почиства хубаво.
Стъблата се късат, след което се измиват под течаща вода добре и се оставят в купам пълна с вода с няколко супени лъжици оцет, за да престои за малко.
Прецеждат се добре листата, изсушават хубаво и се режат на ситно, слагат се в дълбока купа.
В един малък буркан с капак слагаме всичките съставки за дресинга и разклащаме хубаво, докато се смеси всичко.
Изсипваме дресинга отгоре на левурдата и разбъркваме много лекичко, но не трябва да стискаме левурдата, за да не излезе горчивият вкус.
Настъргваме синьо сирене върху зеленчуковата салата, разбъркваме леко и още един път настъргваме отгоре от сиренето.
Салатата от левурда със синьо сирене е готова.