Зелен фасул със сусам

СашкаСашкаНовак
15/10/2012
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 173
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 900 гр.
  • сусам - 1 с. л.
  • соев сос - 2 с. л.
  • сусамово олио - 2 ч. л.
  • джинджифил - сух 3/4 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се налива около 2 - 3 см. вода, която се кипва на силен огън.

В нея се прибавя измития и почистен фасул и водата отново се кипва.

Огънят се намалява и фасулът се задушава 5 - 10 минути или докато омекне.

В сух тиган се запържва сусамът.

Фасулът се отцежда от водата. Към него се прибавя соевият сос, сусамовото олио и джинджифилът и се разбърква. Загрява се за кратко на котлона. Поръсва се със сусам.

Сервира се топъл или студен.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар