Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен фасул със сусам

Зелен фасул със сусам

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Зелен фасул със сусам2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3-4

Необходими продукти

  • зелен фасул - 900 гр.
  • сусам - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сусамово олио - 2 ч.л.
  • джинджифил - сух 3/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се налива около 2 - 3 см. вода, която се кипва на силен огън.

В нея се прибавя измития и почистен фасул и водата отново се кипва.

Огънят се намалява и фасулът се задушава 5 - 10 минути или докато омекне.

В сух тиган се запържва сусамът.

Фасулът се отцежда от водата. Към него се прибавя соевият сос, сусамовото олио и джинджифилът и се разбърква. Загрява се за кратко на котлона. Поръсва се със сусам.

Сервира се топъл или студен.

Рейтинг

4.3
54
42
30
21
10
Дай твоята оценка: