Начин на приготвяне
Сипете смлените орехи с ванилията и брашното в дълбока купа, разбъркайте ги добре.
В друга дълбока купа разбийте шестте белтъка заедно със захарта. Първо разбивайте на ниска степен с миксера, след около 1 минута включете на максимална скорост.
На 5-тата минута от разбиването трябва да получите кремообразна гъста смес.
Лъжица по лъжица добавете към нея от сместа с орехите. Разбърквайте с шпатула и много внимавайте, за да не спадне обемът на белтъците.
Следва оформянето на ореховките. Имате два варианта - да използвате шприц или с ръка да оформите малки топченца и внимателно да ги притиснете.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладките за около 10-15 минути.
Любимите ореховки с белтъци и орехи са готови.