Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Запечени пилешки филенца с карфиол

Запечени пилешки филенца с карфиол

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Запечени пилешки филенца с карфиол3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ще се пристрастите към това ястие с пилешко и ще искате честичко да си го приготвяте"

Необходими продукти

  • карфиол - 900 г
  • пилешко филе - 500 г
  • краве масло - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • топено сирене - 200 г
  • магданоз - 2 стръка
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете карфиола на розички и го сложете в леко подсолена вода.

Варете го около 3 минути и го наредете в правоъгълна тава.

Нарежете филето на хапки и го добавете в тиган с разтопено масло.

Поръсете го с черен пипер и го пържете, докато месото стане златисто.

Извадете пилешките хапки и ги подредете върху карфиола.

В същата мазнина запържете брашното до златисто.

Изсипете млякото и зеленчуковата подправка.

След като течността заври, добавете половината настърган кашкавал, нарязаното сирене и варете за няколко минути.

Залейте месото и карфиола с този този и ги поръсете с нарязан на ситно магданоз и останалия настърган кашкавал.

Сложете апетитната запеканка да се пече на 180 °C до готовност.

Запечените пилешки филенца с карфиол са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: