Начин на приготвяне
Разделете карфиола на розички и го сложете в леко подсолена вода.
Варете го около 3 минути и го наредете в правоъгълна тава.
Нарежете филето на хапки и го добавете в тиган с разтопено масло.
Поръсете го с черен пипер и го пържете, докато месото стане златисто.
Извадете пилешките хапки и ги подредете върху карфиола.
В същата мазнина запържете брашното до златисто.
Изсипете млякото и зеленчуковата подправка.
След като течността заври, добавете половината настърган кашкавал, нарязаното сирене и варете за няколко минути.
Залейте месото и карфиола с този този и ги поръсете с нарязан на ситно магданоз и останалия настърган кашкавал.
Сложете апетитната запеканка да се пече на 180 °C до готовност.
Запечените пилешки филенца с карфиол са много вкусни.
Добър апетит!