Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Глазирани котлети от акула

Глазирани котлети от акула

Глазирани котлети от акула
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
17 мин.
Порции
4
"Ако не сте опитвали този деликатес все още, е време да пробвате глазираните котлети от акула"

Необходими продукти

  • котлети от акула - 4 бр.
  • черен пипер
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
  • зехтин - 2 с.л.
  • за глазиране
  • майонеза - 3 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • бяло вино - 4 с.л.
  • лимонова кора - 1 с.л., настъргана
  • девесил - 1 ч.л. сушен
  • за сервиране
  • зелена салата - италиански зелени салати
  • зехтин
  • лимони - кора и резени
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете котлетите от акула с пипер и сол и от двете страни, след което ги полейте с лимоновия сок.

Сгорещете зехтина и запържете рибата и от двете страни за по 1-2 минутки.

Смесете продуктите за глазирането на рибата и ги разбъркайте добре.

Половината от сместа сипете в по-малка тава и отгоре наредете рибата. Намажете я с останалата смес.

Включете фурната на 230 градуса.

Печете рибата за кратко - 6-7 минути са напълно достатъчни.

Настържете лимоновата кора отгоре и поднесете с микс от свежи салатки.

Глазираните котлети от акула са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: