Начин на приготвяне
Обелете цвеклото и картофите и ги измийте добре.
Завийте ги с алуминиево фолио и ги сложете в загрята фурна на 200 °C до готовност.
Извадете ги от фолиото и ги оставете настрана да се охлаждат.
В голяма купа настържете цвеклото на едро ренде, а картофите ги намачкайте с вилица.
Прибавете към тях нарязания на ситно зелен лук, сол, къри, нарязан магданоз, яйце и филийката хляб, напоена във вода и отцедена добре.
Объркайте добре сместа и оформете от нея картофените крокети - оваляйте ги в царевично брашно, после в разбито яйце и после отново в царевично брашно.
Сложете готовите крокети в намазнена тавичка и отгоре леко ги намажете с олио.
Сложете ги да се печат на 200 °C до златисто.
Поднесете червените картофени крокети с гарнитура по желание.
Добър апетит!