Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Крокети»Червени картофени крокети

Червени картофени крокети

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
26834k82
Червени картофени крокети
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
20/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • червено цвекло - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • магданоз - пресен
  • сух хляб - 1 филийка
  • царевично брашно
  • сол
  • къри
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете цвеклото и картофите и ги измийте добре.

Завийте ги с алуминиево фолио и ги сложете в загрята фурна на 200 °C до готовност.

Извадете ги от фолиото и ги оставете настрана да се охлаждат.

В голяма купа настържете цвеклото на едро ренде, а картофите ги намачкайте с вилица.

Прибавете към тях нарязания на ситно зелен лук, сол, къри, нарязан магданоз, яйце и филийката хляб, напоена във вода и отцедена добре.

Объркайте добре сместа и оформете от нея картофените крокети - оваляйте ги в царевично брашно, после в разбито яйце и после отново в царевично брашно.

Сложете готовите крокети в намазнена тавичка и отгоре леко ги намажете с олио.

Сложете ги да се печат на 200 °C до златисто.

Поднесете червените картофени крокети с гарнитура по желание.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: