Начин на приготвяне
Разбийте в дълбока купа яйцата, захарта и свареното кафе.
Добавете предварително пресятото заедно с бакпулвера и ванилията брашно.
Разбъркайте кексовата смес и отделете от нея 1 ч.ч., която разбъркайте с какаото.
Изсипете бялата смес в широка тава и оформете лентички от какаовата - минете с нещо остро отгоре, за да се получат различни шарки.
Печете сладкото руло до готовност и след това с помощта на влажна кърпа го навийте.
За захарния сироп смесете 40 мл вода, 3 с.л. захар и 1 капачка уиски.
Развийте рулото и го намажете с него.
Пригответе крем от заквасената сметана, пудрата захар, шоколадовия крем и студеното прясно мляко.
Поръсете отгоре сладкиша с филирани бадеми и го завийте на руло.
Пригответе карамелизираната глазура по указанието на опаковката, глазирайте десерта с него, поръсете отгоре със захарната декорация и го сложете за няколко часа да стегне в хладилник.
Кексовото руло с шоколадов крем е много вкусно.
Да ви е сладко!