Ригатони на фурна

Ригатони на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • козе сирене - 150 грама
  • паста - 250 г ригатони
  • галета - 70 г или трохи от сухар
  • зехтин - 2 с.л.
  • сушени домати - 150 грама
  • чесън - 1 скилидка
  • лютия червен пипер - 1/2 ч.л. люспи
  • сметана - 250 мл
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете 1 лъжица от зехтина в дълбок тиган и запържете наситнения чесън и сушените домати. Запържете за 2 минути и прибавете лютия пипер.

След около минутка прибавете нарязаното козе сирене, сметаната и индийското орехче.

Оставете соса да се готви около 5 минути след завирането или докато сиренето се разтопи.

През това време сварете пастата. Прибавете готовите ригатони към сметановия сос и разбъркайте.

Прехвърлете всичко в тава за печене.

В отделна купа разбъркайте галетата с останалата лъжица зехтин и сипете върху ригатоните.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете макароните до готовност - около 10 минути.

Ригатоните на фурна са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: