ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Хрупкави земели с поръска

Хрупкави земели с поръска

marcheva14marcheva14
Новак
25
46
3k
9
Хрупкави земели с поръска
Снимка: marcheva14
1 / 2
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
"Точно така обичаме хлебчетата - да са хрупкави отвън и отвътре мекички - душичка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното, маята, захарта в купата на миксер и разбъркайте. Сипете и солта. Направете кладенче и сипете вътре зехтина и водата. Включете уреда на ниска степен, за да замеси тесто.

Тестото трябва да е меко и да не лепне. Прехвърлете го в намазнена тава и оставете да втаса за час.

Когато е готово, трябва да го разделите на топки от по 100 г, може да ползвате кантар за целта.

Оформете земелите и ги поставете в плоска тава, постлана с хартия за печене. С нож направете шарка по желание - кръст или звезда.

Покрийте домашните хлебчета и ги оставете да втасат до затопляне на фурната, която трябва да включите на 190 градуса.

Намажете с яйце и поръсете със сусам. Изпечете хрупкавите земели с поръска до готовност и коричка.

Източник: Lussi`s World of Artcraft

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: