Начин на приготвяне
Сипете брашното, маята, захарта в купата на миксер и разбъркайте. Сипете и солта. Направете кладенче и сипете вътре зехтина и водата. Включете уреда на ниска степен, за да замеси тесто.
Тестото трябва да е меко и да не лепне. Прехвърлете го в намазнена тава и оставете да втаса за час.
Когато е готово, трябва да го разделите на топки от по 100 г, може да ползвате кантар за целта.
Оформете земелите и ги поставете в плоска тава, постлана с хартия за печене. С нож направете шарка по желание - кръст или звезда.
Покрийте домашните хлебчета и ги оставете да втасат до затопляне на фурната, която трябва да включите на 190 градуса.
Намажете с яйце и поръсете със сусам. Изпечете хрупкавите земели с поръска до готовност и коричка.
Източник: Lussi`s World of Artcraft