Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Шотландско яйце с кайма

Шотландско яйце с кайма

Шотландско яйце с кайма
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Няма нужда да се колебаете дали да приготвите шотландско яйце с кайма - отговорът е положителен"

Необходими продукти

  • кайма - 1/2 кг
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 7 бр.
  • галета - 40 г
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • кашкавал - 50 г настърган
  • кимион
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете 6 яйца.

Сложете каймата в дълбока купа заедно с нарязания магданоз, брашното, подправките и 1 яйце.

Омесете си я добре и покрийте сварените яйца с нея.

Наредете пълнените кюфтета в тава върху хартия за печене и ги сложете да се печат на около 180 °C до златисто.

Поръсете ги с настърган кашкавал и ги сложете във фурната за още 5 минути.

Шотландското яйце с кайма е много вкусно.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: