Начин на приготвяне
Пресейте заедно двата вида брашно и добавете към тях царевичния грис, солта, нарязаните на много ситно маслини и половината сусамови семена.
Активирайте маята в хладка вода със захар.
Изсипете брашното на плот, направете кладенче и изсипете в него шупналата мая и зехтина.
Омесете меко тесто, увийте го във фолио и го оставете на топло за 1 час.
След това го замесете за кратко върху набрашнен плот и го разделете на три части.
Разточете едната топка и я прехвърлете в тава върху леко намазнена хартия за печене.
Смесете в купичка зехтин със сушения розмарин и намажете кората с помощта на силиконова четка.
Поръсете я допълнително със сусам и риган.
Нарежете тестото на ленти, които след това усукайте вашите гризини.
Печете ги в предварително загрята фурна на 180 °C за около 10 минути с вентилатор.
Направете същото и с останалите топки тесто.
Средиземноморските Гризини са много вкусни.