Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фетучини по Средиземноморски

Фетучини по Средиземноморски

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
59
Фетучини по Средиземноморски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"От италианците знаем, че такава вкусна паста като тези фетучини по средиземноморски задължително се поднася с добре охладено бяло винце"

Необходими продукти

  • фетучини - 230 г
  • скариди - 280 г
  • бяло вино - 60 мл сухо
  • чесън - 3 скилидки
  • краве масло - 45 г
  • лимони - 60 мл сок + кора от 1 цитрус
  • пармезан - 25 г настърган
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата на котлона в голям съд. Щом заври, добавете фетучините и ги направете ал денте по указание на опаковката. Отцедете.

Сипете зехтин в дълбок тиган, изсипете скаридите, предварително почистени, овкусете със сол и черен пипер. Гответе около две минутки от всяка страна.

Сипете червен и черен пипер и чесъна. Добавете маслото и разбъркайте да се разтопи.

Сипете бялото вино при скаридите с масло, сока и кората от лимон, черен пипер и сол.

Гответе до изпаряване на половината от течността. Сипете фетучините.

Разбъркайте пастата със скариди за няколко минути, добавете пармезана и магданоза.

Фетучините по Средиземноморски са готови!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: