Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф с кафяв ориз и нахут

Пилаф с кафяв ориз и нахут

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
5113
Пилаф с кафяв ориз и нахут2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"При поднасяне залейте този пилаф с кисело мляко и му се насладете. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • ориз - 300 г интегрален
  • нахут - 400 г варен
  • кисело мляко - 200 г гръцко
  • лук - 2 бр.
  • подправка - 2 с.л. хариса
  • зехтин - 2 с.л.
  • моркови - 300 г
  • зеленчуков бульон - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олио в тиган и го затоплете. Запържете лука и разбъркайте за осем минути до омекване.

Смесете в съд ориза, моркова и подправката, разбъркайте добре.

Сипете бульона, нека заври. След като това стане, оставете за 10 минути да къкри на котлона.

Сипете нахута, гответе около пет минути до усвояване на течността от ориза.

Овкусете апетитния пилаф, изключете печката, свалете от огъня и оставете настрани.

Поднесете пилафа с кафяв ориз и нахут с гръцко кисело мляко по желание.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: