Начин на приготвяне
Разрежете измитите патладжани през средата и с помощта на остър нож направете по 3 вертикални разреза на всяка част.
Поръсете ги със сол и ги оставете настрана за около 30 минути, за да се отцеди горчивината.
След това сложете парченца моцарела, прошуто и парче домат в направените разрези.
В купичка разбъркайте галетата заедно с наситнен магданоз, счукан чесън, сол и зехтин.
В голяма тава изсипете смлените домати и ги овкусете със зехтин, сол, босилек и счукани скилидки чесън.
Отгоре сложете парчетата патладжан и ги покрийте с галетата.
Печете пълнените патладжани в предварително загрята на 200 °C фурна за около 35 минути.
При поднасяне на Средиземноморските Пълнени Патладжани изсипете няколко лъжици от доматения сос в чинията.
Добър апетит!