Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Средиземноморски Пълнени Патладжани

Средиземноморски Пълнени Патладжани

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Средиземноморски Пълнени Патладжани3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусни пълнени патладжани, приготвени по специална рецепта от средиземноморската кухня"

Необходими продукти

  • моцарела - 125 г
  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 2 бр. цели + 400 г смлени от консерва
  • прошуто - 5 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 4 листенца пресен
  • зехтин
  • за маслените трохи
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - около 100 мл
  • галета - 200 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете измитите патладжани през средата и с помощта на остър нож направете по 3 вертикални разреза на всяка част.

Поръсете ги със сол и ги оставете настрана за около 30 минути, за да се отцеди горчивината.

След това сложете парченца моцарела, прошуто и парче домат в направените разрези.

В купичка разбъркайте галетата заедно с наситнен магданоз, счукан чесън, сол и зехтин.

В голяма тава изсипете смлените домати и ги овкусете със зехтин, сол, босилек и счукани скилидки чесън.

Отгоре сложете парчетата патладжан и ги покрийте с галетата.

Печете пълнените патладжани в предварително загрята на 200 °C фурна за около 35 минути.

При поднасяне на Средиземноморските Пълнени Патладжани изсипете няколко лъжици от доматения сос в чинията.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: