Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Старовремски Тиганици

Старовремски Тиганици

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Старовремски Тиганици
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
32 мин.
Порции
6
"Вие с какво обичате да си похапвате тези тиганици - сладко или солено?"

Необходими продукти

  • брашно - 260 г
  • яйца - 2 бр. големи
  • прясно мляко - 180 мл пълномаслено
  • мая - 15 г жива
  • олио - 2 с.л. за тестото + за намазване
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете в купа маята заедно със захарта в леко затоплено мляко.

Щом шупне, добавете разбитите яйца, брашното, олиото и солта и бъркайте до получаване на меко тесто.

Покрийте съда с прозрачно фолио и го оставете в хладилник за около 12 часа.

Извадете тестото след това и го изчакайте да втаса за около 1 час.

Капнете няколко капки мазнина в тиган с незалепващо покритие, изчакайте да се затопли и сложете парченца от тестото в него, като преди това оформете тиганиците с намазнени ръце.

Старовремските Тиганици се пържат до златисто и от двете страни.

По желание се гарнират със сирене, мед или сладко.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: